Jeg kunne godt bruge en følgeven - hvad gør jeg?

Hvis du er over 18 år, bor i Aarhus Kommune og har en psykisk sårbarhed eller står i en socialt udsat situation, så kan vi tilbyde dig at være med i Følgeven.

I Følgeven vil vi gerne gøre det lettere for dig at deltage i fritidsaktiviteter og foreningslivet. Det kan være sport, musik, kreative aktiviteter eller andet, du har lyst til at lave i din fritid.

Hvis du har svært ved at tage af sted til noget nyt på egen hånd eller ved at komme ud af døren, selvom du egentlig har lyst, så kan vi tilbyde at finde en frivillig følgeven, der deler din interesse og som vil deltage sammen med dig.

Målet med tilbuddet er, at du får en masse gode oplevelser med den aktivitet, du ønsker, og i den forening/klub/fællesskab, som I vælger. På den måde håber vi, at du gennem følgeskabet får lyst til og mod på at blive ved med at komme afsted til aktiviteten på egen hånd efter endt følgeskab. Vi beder den frivillige om at være med i minimum seks måneder. Efter en afsluttende samtale og evaluering på forløbet vil vi i Følgeven trække os tilbage. Derefter har du mulighed for at fortsætte på egen hånd, eller I kan fortsætte sammen, hvis I begge ønsker det.

Vi lægger stor vægt på, at den aktivitet, I vælger, foregår i en almen forening - dvs. en forening, som alle kan melde sig ind i. Det betyder, at du for eksempel ikke kan få en følgeven til socialpsykiatriske tilbud eller lignende.

Sådan kommer du i gang