Bliv frivillig følgeven

Vi søger hele tiden frivillige følgevenner, som gerne vil matches med personer med en psykisk sårbarhed eller står i en socialt udsat situation, der har brug for støtte til at komme i gang med at dyrke sin fritidsinteresse.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig, så opret en profil via linket herunder. Profilen skal herefter godkendes af en koordinator.

Opret profil for at blive følgeven

Overordnet ser et forløb som frivillig følgeven således ud:

1. KOM I GANG Du opretter en profil her på siden eller kontakter Følgevens koordinatorer. (Du kan finde link til kontaktinformationer længere nede på siden)
2. INDLEDENDE MØDE En koordinator vil herefter aftale et indledende møde med dig, hvor du kan høre mere om Følgeven, og vi kan lære dig lidt at kende, så vi kan lave et godt match med en person, der søger en følgeven. Din profil kan godkendes efter denne samtale.
3. INTRODUKTION FOR NYE FRIVILLIGE Vi sørger for, at du bliver klædt godt på til opgaven som frivillig følgeven igennem et introduktionskursus med andre nye frivillige.
4. MATCHNING Med din profil på portalen kan du se de personer, som søger en følgeven. De kan også se din profil, og du har nu mulighed for at foreslå en af dem at mødes, ligesom de har mulighed for at foreslå dig at mødes. Hvis begge svarer ja tak til at mødes, vil I blive kontaktet af en koordinator, som aftaler et Hilsemøde med jer.
5. HILSEMØDE Til Hilsemødet får I to, sammen med koordinatoren, lejlighed til at møde hinanden og snakke om jeres aktivitetsønsker og forventninger til følgeskabet.
6. FØLGESKAB Hvis I begge to har lyst til at følges, aftaler I tid og sted, hvor I mødes, og så er I i gang. Vi støtter op om jer undervejs, bl.a. med sparring fra koordinatorerne og sparringsaftener med de andre frivillige følgevenner. Du er altid velkommen til at ringe til koordinatorerne, hvis du får brug for det.
7. EVALUERING Efter seks måneder vil vi sammen evaluere på forløbet og snakke om, hvordan det er gået, om der er noget, vi i Følgeven kan gøre bedre fremadrettet osv.
8. AFSLUTNING OG VIDERE FORLØB Herefter er dit forløb officielt afsluttet med den person, du har været matchet med. Forhåbentlig har vi i fællesskab nået målet om, at personen har fået mod på og lyst til at fortsætte med at dyrke sin interesse i den forening/klub/fællesskab, som I er kommet ind i. Hvis du har lyst til at blive følgeven for en ny person, vil vi meget gerne snakke med dig om dette. Hvis du er interesseret i at prøve et andet frivilligt arbejde, er du altid velkommen til at trække på Frivilligcentrets viden om dette.

Har du yderligere spørgsmål, så kontakt Følgevens koordinatorer.

Læs mere om at blive følgeven